Jump to content
Experience the Altis Life
keyboard_arrow_right
ALTIS LIFE 1
...
ALTIS LIFE 2
...
DAYZ UK
...
TEAMSPEAK
...
...

We are currently undergoing maintenance

The forums are available for use, yet please do not expect full functionality.

MrLongSlong

Poor Frame Rates

Recommended Posts

MrLongSlong

Since I have been back I have recently been struggling to get more then 30fps on the server even when theirs like 20 people on, Before leaving I would get a consistent 40+ everywhere any player base , the only things I have changed since then is I have upgraded my GTX 750ti to a GTX 1060 6GB, and I re installed ARMA 3.

Is there any special settings that I'm forgetting about? I have watched all the 30 min long videos of people changing there settings and not much has changed.

Any advice would be greatly appreciated.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nuclear

Just endure it its been like that since i can remember and nothing i made on my side made it better.Did notice its even worse now that the server is peaking full slots again or should i say the same as long time ago.I tend to avoid highly populated areas like kaval and pygros gets me around 35-55 if im lucky steady fps.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
MrLongSlong
1 minute ago, Nuclear said:

Just endure it its been like that since i can remember and nothing i made on my side made it better.Did notice its even worse now that the server is peaking full slots again or should i say the same as long time ago.

It just confused me as I had screen shots before with my FPS counter saying like 65+ fps and now I can't get more then 30 don't understand it especially with the upgrade.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nuclear
Just now, MrLongSlong said:

It just confused me as I had screen shots before with my FPS counter saying like 65+ fps and now I can't get more then 30 don't understand it especially with the upgrade.

Yeah i get it same here man i recently upgraded aswell and it made no difference.I get the frustration hopefully theres something that can be done to boost it up a bit as im sure my pc can handle a bit of Arma just rpuk server that seems to be a problem everything else works fine  for me but i guess we do have a lot of scripts for you name it so guess little by little it does take toll im not an expert.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
SI JAEGARN

I get well over 30. In kavala im around 35-55fps, depending on where i am, and outside cities usually 40-70 depending on situation. 

I do have a 9900k, and everyone else that get decent fps do aslo have a good cpu

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rice Krispy

I think it’s more the server than yourself. You getting good fps elsewhere?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon Ross

Graphical settings make quite a lot of distance. As a medic I play on all high with about 5/6km view distance and my Fps is similar as to when I play rebel/Poseidon at all Ultra with 3km view distance (20 within kav and then 30  - 40 outside) 

try knocking down to high if you currently play at ultra etc 

 

then again server isn’t exactly running the best either atm 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nate Han

Not sure why its gone down given that looks like an upgrade to me, but some things to check are make sure v sync is turned off (gives u increased fps) and have a look at your view and object distance. Besides that I'm not sure. Mabey go into nvidea control panel and make sure everything is set to fast for arma as opposed to fancy or whatever the default is.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
lil charlie

All i can suggest is for you to buy an M.2 SSD and stick arma on it 

Share this post


Link to post
Share on other sites
MrLongSlong
1 hour ago, Rice Krispy said:

I think it’s more the server than yourself. You getting good fps elsewhere?

no thats the problem 😞 I can understand Kav but everywhere else I'm still getting dog shit frames, it must be a setting that I am missing

3 minutes ago, lil charlie said:

All i can suggest is for you to buy an M.2 SSD and stick arma on it 

thats a good shout

Share this post


Link to post
Share on other sites
a d a m
2 hours ago, MrLongSlong said:

no thats the problem 😞 I can understand Kav but everywhere else I'm still getting dog shit frames, it must be a setting that I am missing

thats a good shout

what cpu have u got

Share this post


Link to post
Share on other sites
MrLongSlong
9 hours ago, a d a m said:

what cpu have u got

I i54460 I belive, can't upgrade it without having to get a new motherboard and shit 😞

Share this post


Link to post
Share on other sites
a d a m
2 hours ago, MrLongSlong said:

I i54460 I belive, can't upgrade it without having to get a new motherboard and shit 😞

You need to upgrade, the single core performance on that is shit. Even getting an i5 4690k or i7 4790k on the same platform would give you better fps

Share this post


Link to post
Share on other sites
MrLongSlong
2 hours ago, a d a m said:

You need to upgrade, the single core performance on that is shit. Even getting an i5 4690k or i7 4790k on the same platform would give you better fps

i7 4790k worth it then?

Share this post


Link to post
Share on other sites
a d a m
1 hour ago, MrLongSlong said:

i7 4790k worth it then?

Well it would be an improvement over what you have, but you should just save your money and go for a newer platform and get a massive fps boost

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tiger Jiggins
On 10/10/2019 at 16:57, a d a m said:

Well it would be an improvement over what you have, but you should just save your money and go for a newer platform and get a massive fps boost

Here's me still rocking my i7 950

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kennedy
On 09/10/2019 at 21:49, MrLongSlong said:

Since I have been back I have recently been struggling to get more then 30fps on the server even when theirs like 20 people on, Before leaving I would get a consistent 40+ everywhere any player base , the only things I have changed since then is I have upgraded my GTX 750ti to a GTX 1060 6GB, and I re installed ARMA 3.

Is there any special settings that I'm forgetting about? I have watched all the 30 min long videos of people changing there settings and not much has changed.

Any advice would be greatly appreciated.

Your gtx 1060 6gb is too powerfull for your old cpu (probably old motherboard aswell) so its just getting bottlenecked. Your cpu is holding your frames cuz it cant handle more basically...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×